Dolmalar:
Evelik Dolması : Evelik dağlar da kendiliğinden yetişir, yaprakları uzun bir bitkidir. İnce çekilmiş kendime ayran veya su ile iyice haşlanır. Ayrı bir kaba alınarak soğumaya bırakılır. İçine süt veya ayran çökeleği katılarak el ile yoğurulur. Daha önce haşlanıp süzülen eveliğin içine dolma gibi sarılır. Tencerenin içine az miktarda kaynamış su ilave edilerek az bir miktar daha pişirildikten sonra servise sunulur.
Yoğurtlu Çıplak Dolma
Kelem Dolması
Kara Lahana Dolamsı
Pazı Dolamsı
Pilavlar
Gendüme Pilavı
Bulgur Pilavı
Herse
Hamur İşlerı ve Çeşitli Yemekler
Golot
Kete
Su boreği
Yalancı Börek
Mantı
Hinger
Ziron
Erişte
Kaygana : Buğday unu ile yumurta çırpılır. Tavada kızdırılan yağın içine tavanın tabanını kaplayacak kadar çırpılmış hamur dökülerek pişirilir
Herle
Guymak
Kartol Kavurması
Boranı : Ispanak, pancar ve dağlarda bulunan şifalı diye bilinen diğer otlardan, kabak ve şeker pancarından yapılır. Ispanak haşlandıktan sonra suyu sıkılır ayrı bir kaba konularak üzerine bolca yoğurt dökülür. Ayrı bir kapta tereyağ da soğanlar iyice pembeleşinceye kadar pişirilip üzerine dökülür.
Haşil (Gurutlu ve Sütlu)
Kavut
Cilbir
Ekmek Kasefesi
Ekmek Tırıtı
Kesme Makarna
Kesme Çorbası
Pancar Kavurması